0
 
چُوَلو ، دلبَرو ، قَتلَمَه و رنگینَک
تاریخ انتشار : 20 آذر 1393 ساعت 19:01:19 | تعداد بازدید: 2936
صمد(یعقوب) کامجو: 
چولو: طرز تهیه چولو : مواد لازم آرد ۲ کیلو گرم  روغن نیم کیلو گرم  شکر یک تا یک ونیم کیلو  زنجبیل یک استکان   آب گرم  دو لیوان
ابتدا روغن را ذوب کرده با شکر و آرد مخلوط می کنیم و با دست آنها را ورز می دهیم زنجبیل تر به آن افزوده و خوب ورز می دهیم تا صاف و یک دست شود آنگاه آب گرم را به آنها اضافه کرده و با دست مواد را مخلوط کرده تا به صورت خمیر سفتی در آید 
 
 به طوریکه روغن پس دهد خمیر را نیم ساعت درون کیسه فریزری قرار داده بعد کم کم از آن برداشته و پشت سینی یا خو با وردنه پهن می کنیم تا به ضخامت یک سانتی متر شود بعد با لبه لیوان آن هارا قالب می گیریم تابه را روی شعله اجاق گذاشته تا داغ شود بعد از آنکه برشته شد با کاردک ان را جابه جا می کنیم و طرف دیگرش را برشته می کنیم
طرز تهیه شیرینی دلبرو :
مواد لازم   آرد یک کیلو و یک استکان   روغن یک کیلو  شکر یک کیلو مغز بادام ۲۵۰ گرم اب ولرم یک پیمانه هل به مقدار لازم
ابتدا آرد را با نصف روغنی که مایع کرده ایم با آب ولرم مخلوط نموده و خمیر می نماییم سپس خمیر را که خوب ورز داده ایم و به دست نمی چسبد در پشت سینی با وردنه پهن می نماییم تا به ضخامت نیم سانتی متر به طور یکنواخت و صاف در آید آنگاه با لبه لیوان قطعه های دایره ای از ان جدا کرده و در سنینی دیگری می گذاریم شکر و مغز بادام و هل را با هم مخلوط و نرم می نماییم یک استکان آرد اضافی را نیز با اب مخلوط کرده به طوریکه رقیق شود کمی از شکر و مغز نرم شده را بر روی خمیر قالب گرفته قرار داده آن را تا کرده و با کمی آرد رقیق شده می چسبانیم سپس روی ان را کنجد می زنیم و در روغن سرخ می کنیم هر دو طرف آن را که خوب سرخ شد از روغن در آورده تا روغن اضافی بچکد و سرد شود پودر شکر و مغز بادام اضافی را بر روی آن ریخته و در ظرفی قرار می دهیم
طرز تهیه قتلمه :
مواد لازم  آرد یک کیلو روغن یک کیلو شکر نیم کیلو  مغز بادام ۱۵۰ گرم اب ولرم یا پیمانه هل به مقدار لازم
ابتدا آب و آرد و نیمی از روغن را که مایع کرده ایم مخلوط کرده و خمیر می نماییم خمیر را در پشت سینی قرار داده با وردنه پهن می کنیم و با قالب های مخصوص که به شکل های مختلف ستاره ای صلیبی دایره ای بیضی و … می باشد بر روی خمیر فشار داده و جدا می کنیم روغن باقیمانده را در تابه ریخته گرم می کنیم پس از اینکه داغ شد خمیر های قالب گرفته شده را درون ان قرار داده سرخ که شد در ظرفی می ریزیم تا روغن های اضافی آن بچکد مغز بادام را سفید می کنیم شکر و هل و مغز بادام سفید کرده را که نرم کرده ایم بر روی قتلمه ها می پاشیم و در ظرفی قرار می دهیم
رَنگینک:  خرما یا نم درون بشقاب به صورت مرتب و منظم کنار هم قرار می گیرند . سپس آرد وروغن راتفت داده روی خرما قرار می دهند سپس با شکر نرم روی آرد وروغن می کنند  معمولا دارچین نیز روی این شیرینی با حالت های خاصی قرار می دهند . در بعضی مواقع هسته نم بیرون آورده وبه جای آن مغز پسته یاگردو می گذارند . ویا اینکه نم بدون هسته  استفاده می کنند . این شیرینی در فصل به خصوص درست می شود .

کد مطلب: 9950
 
کد امنیتی:   
 [0 نظر]